keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Mökkeilyä

Hahaa! Netti toimii täällä ja vieläpä varsin nopeasti! Koitetaanpas mennä tämän päivityksen kanssa aikajanassa..

Käytiin Murmelin kanssa eläinlääkärillä hakemassa 16-viikkoisrokote. Neiti osaa hienosti olla autossa ilman Miniäkin. Vastaanotolla Muru keräsi katseet (taas...) ja sai rapsutuksia sieltä täältä. Nähtävästi karhunpentumainen olemus huomataan. Rokotteet menivät hienosti; ensimmäistä tyttö ei huomannut ollenkaan, toisen kohdalla hieman vinkaisi - mutta leppyi kun eläinlääkäri antoi koirankeksin lohdutukseksi. Seuraavat rokotukset vuoden iässä. Nyt on lupa mennä koirapuistoilemaan. :)

Eläinlääkäriltä kotiin ja pakkaamaan viimeisiä tavaroita mökille. Tytöille olin jo pakannut oman kassinsa. Pakkaaminen oli lievästi sanottuna tuskaa, koska päivällä oli hirveä helle ja ilma painostava. Koiratkin tuntuivat hieman väsähtäneiltä. Asunnon lämpötila pysyi kuitenkin +23-24 asteessa ja tuuletin auttoi paljon. Tavaroiden autoon kantaminen oli jotain sanoinkuvaamattoman ihanaa.

Matkaan kuitenkin päästiin. Auton ilmastointi käynnistyy todella nopeasti, joten auto oli onneksi tunnin ajomatkan ajan mukavan viileä (sekä minulle, että koirille). Mökkitielle käännyttäessä Mini jo tunnisti, että nyt alkaa olla tuttua. Murmeli ihmetteli epätasaista tietä ja katseli ikkunasta ulos. Pihalle saavuttaessa Minskulle iski hepulikohtaus: "pakko päästä ulos ja nyt, minähän tunnen tämän paikan!". Murmeli oli varautuneempi mutta lähti seuraamaan ja tutkimaan paikkoja Minin vanavedessä.

Ei aikaakaan, kun Muru huomasi, että vieressähän on järvi. Pulahdus ja Muru hyppäsi veteen Mini perässä. Varmasti vilvoitti kuumana kesäpäivänä hurjasti. Koirat piristyivät silmissä ja alkoivat rähinäleikin. Hauvojen mökkiloma julistettiin alkaneeksi. :)

Päivärutiiniin ei tytöille ole sen enempää muutoksia tullut. Hihnalenkkejä on toki enää yksi päivässä ja sekin lyhkäinen, kunhan vain muistaa miten kuljetaan nätisti. Koulutus onnistuu mainiosti yläpihalla, jossa on isompi aukea. Ruoka maistuu Murullekin (raitis ilma ja Minin kanssa juoksentelu tekevät tehtävänsä!) ja nyt neiti syökin lähemmäs jo suositusmääriä. Katsotaan mitä tämän viikon punnitus sanoo ja päätetään ruokamäärä sen jälkeen tarkemmin. :)

Niin, tuosta koulutuksesta. Muru ostaa tällä hetkellä hienosti "tule", "istu", "tassu", "irti", "ei ota", "ole hyvä" ja "maa"(han) -käskyt. Miniä matkimalla muru oppi mm. "nukkumaan"-käskyn (menee omaan paikkaan, joka täällä mökillä on minun makuuhuone, kotona kuljetushäkki). Nyt opetellaan käskyä "paikka", josta Muru selviytyy hienosti 4/5 tapauksesta. Muita sanoja, joita Murmeli tunnistaa on mm. "a-a!" (kielto) ja "makkara", joka tarkoittaa kaikkea koirille annettavaa ruokaa. Se onkin mieluisa sana. :D Opettelun alla on myös "hae"-käsky. Siinä tosin voi mennä hieman aikaa mutta suunta on lupaava. Fiksu neiti se on kun vain jaksaa keskittyä. :)

Yöt menevät edelleen hienosti: Murmeli ei pyydä ulos eikä tee sisälle. Pari kertaa on tosin päivällä lirahtanut tupaan lammikko. En ole ihan varma, olisiko tuo ihan puhtaasti pissahädän takia vai liian pitkän aikaa yksin (eli hätäpissat), koska kaksi kolmesta kerrasta tapahtui kun oltiin jätetty tytöt kahdestaan yli kolmeksi tunniksi. Yhden kerran lirahti sisälle (.. ja matolle...) vahingossa ja sekin ensimmäisenä päivänä kun täällä oltiin. Yleisesti ottaen menee kuitenkin 4 kuukautta vanhalta pennulta hienosti.

Muru ja Mini ovat uineet ja paljon! Miniä ei juuri uiminen kiinnosta kylmemmällä säällä mutta Muru ryntää kahlaamaan oli lämpöä sitten +30 tai +15 astetta. Itse asiassa neiti on myös pudonnut laiturilta noin viisi kertaa näiden viiden täällä vietetyn päivän aikana. Pennulla on edelleen sama suhtautuminen: "minähän vain hyppäsin uimaan!" ja neiti juokseekin heti takaisin laiturille kunhan on rantaan uinut ja hieman turkkia kuivemmaksi ravistellut. Onneksi eivät kuitenkaan mene Minin kanssa laiturille ellei siellä joku jo ole. Muuten voisi "emo" hieman huolestua. :)

Tytöt pysyvät siis hyvin pihapiirissä. Nimiä huutamalla tytöt juoksevat yleensä heti (saattaa olla viivettä mikäli jokin todella "tärkeä" asia on kesken!) takaisin tuvan ovelle (ja saavat hurjat kiitokset ja rapsutukset, tietysti :) ). Meitä on kuitenkin kolme silmäparia katsomassa koirien perään, niin saavat vapaina juosta ja remuta niin paljon kuin sielu sietää. Se tietää aina rättiväsyneitä koiria päivän päätteeksi - mutta ah niin onnellisia.

Mini ja korento.

Murmeli ja "peace of mind" :)

Edit 8/7: Murmelin paino 21,8kg. 1/7 Muru painoi 19,2kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti