maanantai 11. heinäkuuta 2011

Antibiootteja ja riehumisia

Mökkiloma jatkuu aurinkoisena. Ainoastaan kaksi sadetta on poikennut kyläilemään tämän - hmm - 9 päivän aikana mitä täällä ollaan vietetty, viimeisin tänään.

Muru ui hirmuisesti. Välillä miettii, että mikä ihmeen krokotiili siellä rantavedessä menee kun Murmeli vaanii vedestä rantakiven päällä istuskelevaa (ja hyvin tilanteen tasalla olevaa) Miniä. Yöt menevät hienosti ja tytöt nukkuvat rauhallisesti; Mini ovelana minun viereen ryömittyään ja Muru lattialla kuorsaten, vinkuen ja uikuttaen - mikä tapahtuma unissaan sitten onkin menossa.

Edellisestä blogikirjoituksesta unohtui kuulemma mainita erittäin hyödyllinen käsky, nimittäin "käy pissalla", jonka nyt myös Muru on äkännyt kun sitä on aina tapahtumahetkellä toistellut. Loistava etenkin iltaa vasten kun on aika viedä tytöt nukkumaan.

Tytöt pärjäävät myös hienosti yksin ollessaan. "Minun huoneen" lattia täynnä leluja ja puruluita yms. virikkeitä ja nähtävästi Murulle ei ole tullut mieleenkään maistaa huonekaluja. Parempi näin, vaikka vanhempien mielestä hukutan otukset leluihin (yksi lelu tuliaiseksi / kauppareissu ei budjettia riko!!!).

Sisällä ei pidetä enää ollenkaan sanomalehtipapereita ja Muru tekee kaiken nätisti ulos. Tai teki, viime perjantaihin asti. Ainoa päivä kun lähdin kauempana (takaisin Kuopiossa siis) käymään. Sain mökiltä soiton, että Muru pissaa joka paikkaan sisälle ja lyhyin väliajoin. Heti aivot raksuttamaan; eroahdistus? - Ei, tytöt ovat ennekin olleet yhdessä yksin ja tällä kertaa eivät olleet edes kaksistaan. Kipeänä? - Eihän sen käytös ole ollut mitenkään poikkeavaa... Vai olisiko, että hieman vaisumpi olemus ei johtunutkaan kuumuudesta?

Kuitenkin, vakioeläinlääkäristä kysymään miten menetellä. Saisiko puhelinreseptin vai mitä nyt. Kuitenkin perjantai-iltapäivä ja pentu on 100km päässä. Tylyä kohtelua Kuopiosta; ei onnistu, pentu pitää tuoda tänne päivystykseen. Kun itse selvittelin asioita Kuopion päässä, vanhemmat soittivat sitten Varkauden eläinlääkärille, jonka mielestä kaikki oireet sopivat lievään pissatulehdukseen. Saatiin puhelinresepti ja paluumatkalla kun jo olin, kävin hakemassa Murulle antibiootit. Muina ohjeina saatiin, että tarkkaillaan ja jos ei oireet maanantaihin mennessä ole selvästi vähentyneet niin sitten vastaanotolle. Hieman kiukutti tuo Kuopion vastaavan suhtautuminen, kun kuitenkaan ei voinut tietää oliko Murulla myös kipuja ja sitten olisi pitänyt vielä venyttää tuon hoidon saamista kauemmin, etenkin kun tapaus oireineen oli melko selvä ja narttupennuilla pissatulehdukset eivät harvinaisia ole. Lievästi hysteerinen "emo" täällä? :)

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Muru sai nopeasti antibiootit, jotka alkoivat tehota varsin pian. Pentu piristyi silmissä; leikki alkoi Minin kanssa ja ruoka maistui. Pissavälit harvenivat. Tablettien antotapakin selvisi ekan illan aikana; senkun sujauttaa tabletin lihapullan sisään ja antaa ipanalle. Hujahtaa nielusta alas varsin nopeaa ja Muru on tyytyväinen saadessaan namipullan kolme kertaa päivässä. :)

Loppuun muutamia kuvia mökiltä sekä tytöille postissa saapuneet uudet pedit ja kasa leluja!

Banaanipeti Minille!
Murmeli ja katse.
Pienet vesipossut <3
Mini ja kaislat. Mini näyttää jotenkin tuhdilta tässä
kuvassa :D
Riehuntaa mökkirannassa.
Murmeli-krokotiili, mökin uusi eläinlaji.
Murmelia ajatellen peti on vettä ja likaa hylkivä sekä
naarmunkestävä. Katsotaan lunastaako lupaukset!

Edit 15/07: Murun paino aamulla 23,4kg. +1,6kg viime viikosta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti