maanantai 16. toukokuuta 2011

Kapinaa havaittavissa!

Murulla on pieni kapinavaihde päällä. Kaikkea pitää kokeilla ja hakee kunnolla rajoja. Tänään olen mm. napannut parit kengät Murun suusta, raahannut pennun suihkun ritilän päältä, kieltänyt maistelemasta nojatuolia ja katsonut kummissani kun kaulaliina lipuu ohitseni - Muru luonnollisesti veturina. Myös yhden huovutetun rottamagneetin tuo rontti nappasi ennen kuin siirsin magneetit ylemmäs jääkaapin ovea. Kovin olen siis varpaillani!

Murusen energia tuntuu välillä loputtomalta. :) Tämänpäiväisten tihutöiden lisäksi Muru on mm. päässyt jo kolme kertaa ulos (ja pissannut varmaan kolme kertaa sisään), leikkinyt niin Minin kuin minunkin kanssa ja repinyt narulelua ihan yksinäänkin. Onneksi Muru uskoo melko hyvin jo ensimmäistä A-A! -käskyä..

Olen myös kouluttanut Murua muutamalla peruskäskyllä. Tällä hetkellä neiti osaa jo melko hyvin "istu" ja "tassu" -käskyt ja luoksetulo on kaiken aikaa varmempi. Seuraavaksi kokeillaan "maahan".. Kun nuo edellämainitut sujuvat ilman arvailuja ja Muru ymmärtää myös käskyä tarkkaan kuunnella.

Pösilökaksikko.

Eilen oltiin agiradalla koko pesue ja mukaan saatiin myös Minin ja Murun "mummo". :) Agiradalla ei ollut vieläkään muuta kuin talven yli levänneet pari estettä.. Noh, niitä mentiin Minin kanssa Murun katsellessa vieressä. Hienosti Mini meni matalan hyppyesteen sekä A-esteen.

Sitten annettiin koirien riehua kahdestaan.. Juoksivat hurjana ja nauttivat kauniista kevätpäivästä. Ja silloin se tapahtui. Mini sai todennäköisesti jonkinlaisen aivopierun ja lähti kentän laidalta suoraan ojalle. Kielsin. Ei totellut. Kutsuin. Ei totellut. Jouduin ehkä kutsumaan kymmenisen kertaa (Mini aina lähti tulemaan kohti mutta sitten oli jotain mielenkiintoisempaa ja kääntyi takaisin.. Raivostuttavaa!) ennen kuin Mini takaisin tuli. Tätä ennen se on yleensä aina hienosti tullut. Koskaan ei ole tällä tavalla totaalikieltäytynyt. Liekö Muru-stressi syynä? Kuitenkin, koska Muru seuraa Miniä joka paikkaan, seurasihan se sitä myös matalaan liejuiseen ojaan. Tuloksena kaksi hirveältä haisevaa koiraa. Minin turkki onneksi kuivuu nopeasti mutta Murun taas.. Vaikka kaadoin loput juomavedet Murun päälle (noin litran..) ei se siitä juuri puhdistunut. Koitin myös hieman Murun turkkia harjata, että kuivuisi nopeammin. Seuraavalla kerralla taitaa Mini menettää vapaana juoksemisen mahdollisuutensa. Toisaalta toivon, että seuraavalla kerralla ovat saaneet aikaiseksi laittaa aidat takaisin kentälle, ettei tuota ojamahdollisuutta edes olisi..

Perjantaina punnituksessa Muru painoi tasan 10 kiloa. On siis tullut 1,2kg lisää kasvattajalta lähdön jälkeen. Muru nirsoilee nappularuoan kanssa vieläkin jonkin verran, muuta syö kyllä paremmin kuin hyvin.

Mini taas kärsii Muru-stressistä ja sen vatsa onkin ollut löysällä. Tuo tuntuu reagoivan kaikkeen vatsallaan.. Onneksi parempaan on jo suunta. Vieläkin on karvanlähtöä päällä ja on menettänyt jo hienon kauluksensa.. Tosin näin käy joka vuosi.

Aurinko paistaa, eli kohta taas Murua ulos viemään. Mini pääsee ulos kolme kertaa päivässä kuten ennenkin. Muru taas käy näiden lisäksi kolmisen kertaa myös yksinään ulkona (no minun kanssa, ei nyt ihan yksinään) ja hihnakäyttäytyminen on ihan ok verrattuna Minin alkuaikoihin. Eli Muru ei hihnan kiristyessä edes yritä kiskoa itseään eteenpäin. Istahtaa vain alas ja kääntyy tuijottamaan minua. Taidan kuitenkin Murun opettaa vierellä kulkemaan ulkona niin ei vedä edes vahingossa..


Muru ei pysy vauhdissa ja Mini härnää. :)

 Kenttäilyä.
 Lepotauko.
 Juomatauko.. Ja sen jälkeen pitääkin tassuja kipossa kastella.
 Mini ja potentiaalinen uhka. Eli varis siellä pienenä pisteenä kaukana.
 Niin vahtikoiraa..
Temppukoira Minin neljän tassun "yleisö" :)

1 kommentti:

  1. Aivan todella suloinen tuo video! Mini juoksee niin ihanan onnessaan.

    T. Salainen ihailija Hangosta

    VastaaPoista