perjantai 8. marraskuuta 2013

RC vaihtoon, ruokintapohdintaa, mittoja ja loishäätöjä

Kuukausi sitten käytiin koko konkkaronkan kanssa eläinlääkärin juttusilla (ei mitään vakavaa, otettiin kaikista verinäytteet koirien geenitutkimukseen sekä kissojen geenitutkimukseen ja perustarkastettiin kaikki). Siellä käytiin myös puntarilla ja seuraavanlaisia tuloksia tuli:

Mini: 13kg / 6v (-2kg ei tekisi nakille pahaa...)
Muru: 39kg / 2,5v (+10kg !!!! ainakin tarvitaan!)
Miro: 5,7kg / 11kk (erittäin hyvä!)

Luikero-leonperkeleemme sai taas hurjistuneen omistajan pohtimaan ruokavaliota. Nyt on yritetty perusruokana syöttää Royal Caninin Giant adultia mutta se saa väistyä ja lähdemme kokeilemaan josko löytyisi parempi ruoka. Muutamalta ystävältä olen saanutkin jo vinkkejä ja lopulta päädyin tänään hankkimaan törkeän kallista (85€/12kg!) nappulaa Muru-tytölle. Kokeilussa jopa supernirso Mini himoitsi tätä ruokaa, joten saattaapa olla mahdollista, että vaihdetaan Minin Royal Caninin Mini Exigent myös tähän samaan ruokaan tosin pienempään nappulakokoon.



Vertailussa vaikuttaa ihan ok:lta:


Huom! Tärkkelystä ei ole Canaganin ruoissa ilmoitettu mutta se oli helpohko laskea prosenttiosuuksista.

Miro-Macaronin ruoka vaihdettiin jo muutama viikko sitten. Royal Canin Maine Coon Kitten vaihtui Power of Natureen. Sinäänsä ruoat eivät ole suoraan vertailukelpoisia, sillä toinen on penturuoka ja toinen aikuisruoka. Mutta laitetaan nyt...



Yleinen suositus on, että tärkkelys/hiilihydraatit pidetään kissan ruoassa mahdollisimman vähäisenä -> mitä pienempi pitoisuus, sitä laadukkaampi ruoka on kissalle. Power of Naturessa proteiinin määrä on todella kiitettävä. Ainoa miinus tässä ruoassa oli RC:hen verrattuna tuju haju; Miro vierasti ruokaa ensimmäisen viikon mutta nyt poika syö jo ihan hyvällä ruokahalulla. Takaisin ei vaihdeta, sillä Miro ei suostu syömään märkäruokaa ja tämä nappula tuntuu sopivalta syötettynä ainoana ruokana.



Samalla eläinlääkärin jälkeen madotin sekä ulkoloishäädin kaikki elukkamme. Tänne blogiin on aina hyvä laittaa ylös. Näkee terveys-osiota selaamalla koska on viimeksi annettu loishäädöt ja mitä on annettu! :)

Miro:
17.10.2013: Frontline Comp (eläinlääkärin moka, tämä EI tehoa korvapunkkiin...)
24.10.2013: Stronghold
31.10.2013: Otite Para vet -korvatipat aloitettu

Mini:
17.10.2013: Frontline Comp
24.10.2013: Axilur (3pv kuuri)

Muru:
17.10.2013: Frontline Comp
24.10.2013: Axilur (3pv kuuri)
31.10.2013: Canofite vet -korvatipat (hiivankasvun pysäyttäminen)

Kiirettä siis pitänyt! Mutta eikös ne kaikki ongelmat tuppaa iskemään samaan aikaan? Tärkeintä on, että nyt hoidetaan melukoiden korvat kuntoon kerralla! Täytyy sanoa, että tulosta on tullut ja kaikilla kolmella alkaa olla tilanne jo hyvä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti