perjantai 8. marraskuuta 2013

Blogiteksti nro. 80 - tulevaisuuden suunnittelmia

Pa-dam! 80 blogausta takana - totta puhuen en edes odottanut, että blogi jatkuisi "aktiivisena" näinkin pitkään ja tulevaisuudessa blogi tulee todennäköisesti päivittymään tasaiseen tahtiin.

Näyttelysuunnitelmia

Seuraava näyttely Mirolla on ISROKin joulukuun näyttely ja samassa kuussa käymme myös pyörähtämässä pk-seudulla RUROKin näyttelyissä. Pitääpä muistaa päivitellä tänne mitä Mirosta sanottiin! Osallistumme molemmille päiville kummassakin näyttelyssä.

Katse vuoteen 2014

Kävimme avomieheni kanssa Kissaliiton sekä Itä-Suomen Rotukissayhdistys ry:n järjestämän kasvattajan peruskurssin ja minä kävin lisäksi vielä jatkokurssin. Kasvattajanimeä haemme pian kunhan olemme yksimielisiä mikä niistä 20 ehdotuksesta kuulostaa parhaalle. Näköjään oman kissalan nimeäminen on kuin lemmikin nimeäminen - kun se oikea osuu kohdalle, se tuntuu heti hyvälle idealle.

Tällä hetkellä olemme jäseniä ISROKissa sekä Suomen Siperiankissat ry:ssä. Siperiankissoilla on kaksi jäsenyhdistystä, Suomen Siperiankissat ry & Siperiankissan Ystävät ry, joissa erona on lähinnä se, onko neva masquerade oma värimuunnoksensa siperiankissasta vai siperiankissa lainkaan. Meidän maailmaamme ei kumpikaan vaihtoehto kaada mutta koska ensimmäinen siperiankissamme ei kanna naamiogeeniä, päätimme liittyä Suomen Siperiankissat ry:hyn. :)

Nyt yritämme kuumeisesti etsiä parasta mahdollista matchia Mirolle (FI*Irvikissan Aether), jotta tulevaisuudessa saisimme mahdollisesti kasvatuksen käyntiin. Mirolla on taustalla Venäjän sekä Suomen sukulinjoja, joten ensisijainen etsintämme on "jotain muuta" ja nyt tarjolla näyttäisi olevan jonkin verran Ruotsista tuotujen kissojen jälkeläisiä. Etsintä on yllättävän haastavaa niinkin pienessä maassa kuin Suomi on: mikäli tarjolla oleva kissanpentu on ulkoisesti juuri sitä mitä haemme, sen suku liippaa liian läheltä Miron sukua. Yksi vaihtoehto olisi hakea pentu ulkomailta mutta se vaatisikin jo omat suunnitelmansa; onneksi nyt näyttäisi löytyneen yksi hyvinkin potentiaalinen vaihtoehto pääkaupungin suunnalta!

Kasvatusmielessä suunnittelemme pysyvämme kollikotina, jonka kasvatuksessa mukana olevat naaraskissat asuisivat sijoituskodeissa. Kollikodeista on kova pula, sillä harva koti pystyy pitämään kolleja kovin kauaa leikkaamattomina - ja kollin käytös saattaa oleellisesti pahentua mikäli samassa taloudessa asuu silloin tällöin kiimaileva naaraskissa. Onneksi meillä on muutama erittäin hyvä ystävä, joihin luotamme täysin ja jotka kykenevät sitoutumaan kasvatustyöhömme. Sijoituskodit ovat valmiina - olemme siis onnekkaassa asemassa!

Lisäksi saatamme itsekin päästä sijoituskodiksi lähitulevaisuudessa. Meille on tulossa ragdoll-poju (mikäli lupaava sellainen syntyy...) Darkie's -kissalasta ja pääsisimme tällä tavalla osaksi toisenkin ihanan rodun kasvatusta vaikka itse olisimme tosin vain se huolehtiva ja näyttelyttävä koti. :) Pidetään peukut pystyssä, että


       
Kuvat: Darkie's


saavat komian pikku-Darkie'sin tänne Kuopijon kissalaan kasvamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti