perjantai 15. maaliskuuta 2013

Projekti laajenee

Tuli sitten extempore vaihdettua vielä kaiken lisäksi akvaariotakin. Juwel 240l vaihtuu siis isompaan Juwel 300:aan. Juwel 240 taas menee uudelle omistajalle. Näin ne suunnitelmat elävät ja projekti vaan laajeni.

Uudessa akvassa ei ole Juwelin alkuperäistä valaisinyksikköä mutta koska valaisinyksiköt ovat 240 ja 300 malleissa samanpituiset, nykyisen akvan valaisinyksikkö sopii varmasti tulevaan akvaan. Toinen samanlainen valaisinyksikkö on kuitenkin tilauksessa vaikka eihän tuolla ole mikään kiire. Uuden akvan kaapisto näytti siistiltä ja akvaario oli ikäisekseen todella hyvässä kunnossa ja naarmuttomampi kuin tämä meidän nykyinen. Lisäksi akvan mukana tulee Eheimin Professionel II -ulkosuodatin.

Tulevan akvan kalat muuttivat jo tänään minun akvaariooni. 2 tyttöpartista (ei ongelmaa koska meidän partis Osama on myös tyttö), parvi kongontetroja (upeita!), yksi sinileukakirjoahven (joka ehti jo äksyilemään minulle :) ) ja kolme papukaijakirjoahventa. Jälkimmäisistä en ole vielä päättänyt mitä mieltä olen mutta mies tuntuu pitävän niistä, joten pysyvät tuolla jos eivät kiusaa muita. EU:ta uhmatakseni adoptoin myös viisi omenakotiloa. Tämän muutoksen myötä 240l Juwel on siis aika räikeästi ylikansoitettu. Puna-aavetetraparvi etsiikin uutta kotia ja kun se löytyy, 350-litraiselle on sopiva kalasto (vaikka raskaanpuolemmainen onkin, suodatintehot ovat riittävät ja kalat on valittu niin, että jokaisella on oma elinalue (esim. kiilakyljet pinnan tuntumassa, pohjakalat erikseen ja kongontetrat keskivedessä)).

Akvan tuleva kalasto näyttää siis seuraavanlaiselta:

- Parvi kiilakylkiä (tällä hetkellä n. 18kpl)
- Parvi keisaritetroja (n. 10kpl)
- Parvi kongontetroja (8kpl)
- Parvi kultapyrstösateenkaarikaloja (5kpl)
- 3 naaraspartamonnia
- 4 haarniskamonnia
- 9 kiinanmonnia / aasianmutakalaa
- 1-2 kiinanmonnien kanssa ryhmäytynyttä piikkisilmää
- Yksinäinen sinileukakirjoahven (mutta mikäli joku tarjoaa tälle uuden kodin, jossa saa tyttökaverin, niin ihan mielelläni pojan uuteen kotiin luovutan)
- 3 papukaijakirjoahventa
- Läski (eli meidän maskotti-wannabe-leväbarbi-oikeasti-juovaimubarbi)

Tällä hetkellä siellä on siis vielä 10-15kpl puna-aavetetroja, jotka etsivät uutta kotia. Keisaritetrojenkaan altaaseen jääminen ei ole varmaa. Eikä kiinanmonnien. Kalasto on ihan liikaa 240l kokoiseen akvaan (ja 350-litraiseenkin) vaikka olisikin tehokas suodatus.

Kännykameralla otettuja kuvia uusista kalasista:

Yksi kolmesta.

Kongontetra-tyttö.

Kongontetra-pojan loistoa.

Kameraa pakoileva sinileukakirjoahven.

Papukaijakirjoahven-kolmikko Jasper, Jesper ja Joonatan.

Tämä kuva vastaa parhaiten näiden väriä luonnossa.


Ja tekniset tiedot:

Lämmöt: 25-26C
Suodatus: Eheim Prof. II (950l/h), Eheim 2224 (700l/h) x2, Eheim Biopower 240 (750l/h), yhteensä 3100l/h
Valaistus: 6 x 54W T5 (n. 0,9W/l) + heijastimet (+150% valotehoa)

Tänään saapui myös postissa kasvit, tilasin parilta muulta harrastajalta. Ai että kun tuo blyxa japonica näyttää niin nätiltä tuolla! Kaikkiin muihinkin kasveihin olin hyvin tyytyväinen. :) Tuskin maltan odottaa, että pääsen sisustelemaan uutta akvaa ihan kunnolla!

Aqua-Web on kovin koukuttava sisusto, josta saa liikaa vinkkejä. Taidan kokeilla koristella tuota Juwelin kaapistoa sitten jollakin. Ajattelin jopa josko asentaisi ledit kaapiston "reunan" alle. Voisi näyttää ihan kivalta. :) Kuuvalotkin houkuttaisi mutta jospa nyt eka laitettaisiin kuntoon niillä materiaaleilla mitä jo löytyy. Pitäisi varmaan alkaa valitsemaan jossain välissä mangrovet sisustukseen - niitä kun on nyt tuon uuden akvan myötä minulla 6 kappaletta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti