lauantai 30. huhtikuuta 2011

Klara vappen - bara vatten

Ensimmäiseksi täytyy todeta, että ruotsinopettaja-äitini on varmaan otsikosta ylpeä. Toiseksi totean, että tein simaa. Joka vuosi aina yhtä myöhässä. Se sitten valmistunee mukavasti viikko vapun jälkeen. :) Kaiken lisäksi kaadoin hetken mielijohteesta sitruunamehutiivisteet joukkoon kun nuo pari paloittelemaani sitruunaa eivät tuntuneet riittävän.. Saas nähdä onko juomakelpoista!

Mutta koska tämä on Minskun blogi, ei kokeellisesta keittiöstä sen enempää. Tänään oli kämpän siivousta - ja voi elämä miten tuosta otuksesta lähtee tänä(kin) keväänä karvaa! Vaikka Miniä päivittäin harjaan ja uskoisin suurimman osan karvasta metsästäväni muovipussiin suoraan harjasta, silti lattialla vilistää karvapallo-villakoiria. Tällä määrällä Minin pitäisi olla kalju. Epäilenkin sen olevan jokin vieraalta planeetalta kotoisin oleva Chewbacca-hybridi, joka kykenee uusimaan ja tiputtamaan karvoja aurinkovoimaa hyväksi käyttäen.

... Mutta toisaalta taas. Rehellisesti sanottuna - ei minua niin koirankarvat haittaa. Tarkemmin tulee siivottua vain kun tietää odottaa tänne vieraita (ja yleensä sellaisia, joilla ei omaa koiraa ole :D). Koirakotia tuskin koskaan saa kokonaan karvattomaksi... Ja Minskun harjaaminen on mukavaa ajanvietettä. :) Poisluettuna neidin hurja tarve antaa "vastapalvelus" harjaustuokiosta, eli jossakin vaiheessa pitää vältellä Minin lipomisyrityksiä.

Tänään kävin ottamassa tulevalle pennulle vakuutuksen. Onpahan molemmilla sitten Tapiolassa. Toivotaan, ettei tule mitään vakavampaa, että tuota vakuutusta joutuisi joskus hyödyntämäänkin.. Olin viikon myöhässä asian suhteen (vakuutuksen koiran tulee olla vähintään 6-viikkoinen), koska en tajunnut, että koiran vakuutuksessa on 20 vuorokauden karenssiaika sairauksien osalta, eli Murun vakuutus astuu voimaan sairauden varalta vasta toukokuun puolenvälin jälkeen. Tapaturmavakuutushan tuossa on nyt voimassa tästä päivästä alkaen. Tämän lisäksi Murulla on vastuuvakuutus.

Näkyvimpiä valmisteluita kämpässä on mattojen pois ottaminen. Kämpässä lattiana on (onneksi!) muovimatot, joten vahingon sattuessa siivous on helppoa etenkin nyt kun ei ole yhtään (kangas)mattoa alustana tarjolla. :) Mini hieman närkästyi; neitokaisella kun on ollut tapana tuoda herkkuja olkkarin matolle ja siinä mutustella niitä. Nyt pitää Mininkin hieman joustaa!

Ensi torstaina siis tie käy Rovaniemelle kaverin luokse ja perjantaina kohti Kaarnikan kenneliä. Jännittää! Onneksi kaveri lähtee paluumatkalle mukaan, kunhan ajan kenneliltä takaisin Rovaniemelle kaveria hakemaan. Sen jälkeen Muru voi matkata pitkän ajomatkan (~6-7h) joko sylissä tai vieressä - miten itse turvallisimmaksi kokee. :) Miniä en pitkälle automatkalle mukaan ota. Penturaukalla on varmasti jo tarpeeksi stressiä joutua eroon emosta ja sisaruksista - puhumattakaan, että yli-innokas maastonakki lipoisi kirsusta hännänpäähän koko matkan. Mini-neiti pääsee siis lomailemaan mökille viikonlopun ajaksi ja sunnuntaina seuraa tutustuminen "pikkusiskoon". *Täpinät*

Aurinko paistaa ja vettä sattaa - taitaap' tulla kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti