sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Piristystä :)

Ei jaksa enää angstata akvaarion kanssa. Projekti seisoo mutta mitä väliä? En voi paljoa tuolle tehdä ennen kuin hiekat saapuu. Ne on onneksi jo postitettu. Varmaan ensi tiistaina tai keskiviikkona tulevat. :)

Kalasto on selkiytynyt melko hyvin;

Pintavesi:

-Kiilakylkiä 18kpl (lisää hankitaan 12kpl)

Keskivesi:

-Kongontetroja 12kpl
(- ehkä ne 3 tennispalloa, eli papukaijakirjoahventa)

Pohja:

- Partis
- 2kpl juovapuuplekoa L-162
- Kolumbianperhospleko L-52
- 2 punaista noitamonnia
- 10+ kpl safiirimonnisia
- 3kpl kiiltomonnisia
- 2kpl täpläpyrstömonnisia
- 2kpl black venezuela -monnisia
- Läski (juovaimubarbi)

Muut: 6kpl omenakotiloita

Ensi viikonloppuna käväistään hakemassa Jyväskylästä monniset ja plekot.

Sitten itse akvaarion kuulumisia:

Akvaariossa on nyt uusi pääulkosuodatin; Eheim Professionel 3 350 2073. Pyörittää 1050l vettä kauttansa tunnissa. Suodatintilavuus on 5l eli on ihan kivankokoinen vekotin ja varmasti toimii hyvänä puhdistajana akvassa. Kunnon puhuri ainakin käy kun tuon asensi!

Muut suodattimet tulevat olemaan Eheim Biopower 240 2413. 750l pumppausteho. Tämä on siis sisäsuodatin, joka on roskienkeruuseen lähinnä tarkoitettu ja täytetty suodatuspatruunoilla.

Liitän tuohon vielä 2 ulkosuodatinta lisää raskaan kalaston takia (eli siis papukaijakirjoahvenet on yksiä p*skakoneita); Eheim Professionel 2 (1050l/h) ja Eheim 2224 (700l/h) TAI 2x Eheim 2224.

Suodatus tulee olemaan siis 350-litraiselle siinä 3200l/h - 3550l/h.

Nyt pääsee jo vähän miettimään sisustustakin. Alunperin tuonne ei monnisia pitänyt tulla mutta koska nyt löytyi safiirimonnisia, joita olen ihastellut jo pidempään, niin monnisvapaa akvaario ei ole enää vaihtoehto!

Koska plekoja tuolla tulee olemaan 4kpl (mikä sekin poikkeaa suunnitelmista), pitää tunkea puunrunkokasa kummallekin puolelle akvaa plekojen viihtymisen takaamiseksi. Partis se noista taitaa ärhäkin pleko reviirin suhteen olla. Monniset tykkäävät kaivelusta, joten taidan antaa niille käyttöön alatason kokonaan. Istuttelen vain reunoille jotain matalaa ruohoa (blyxa japonicaa vaikka).

Toiselta akvaristilta on tulossa korkea punainen tiikerilumme ja rio 240:ssä on kasvamassa vihreä tiikerilumme. Lumpeet menevät reunoille jo kokonsa puolesta.

Siirrän vain yhden ruso(?)miekkakasvin tuonne akvaan. Niitä minulla on vanha akvaario täynnä ja ajattelin, että tuo yksi emokasvi on riittävästi. Toki voihan sinne valita toisenkin emokasvin viereen jos haluaa kunnon pöheikön johonkin nurkkaan. Katsoo nyt näyttääkö akva liian tyhjältä puunrunkojen lisäämisen jälkeen.

Anubiaita yrittelen kiinnitellä puunrunkoihin.

Ottaa päähän, että ei pääse vieläkään sisustelemaan. Olen niin malttamaton.

Tässä tilanteessa ollaan jumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti