Resepti;
400g naudanjauhelihaa
1/2 pkt (250g) jauhettua naudanmaksaa
1/2 pss pakastevihanneksia soseutettuna
1,5-2dl keitettyä riisiä
1dl vettä
5 liivatelehteä
+ koristeiksi reunoille smackos tms. litteitä makupaloja
1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Keitetään riisi ja soseutetaan sulatetut pakastevihannekset.
3. Miksataan kaikki ainekset vettä ja liivatelehtiä lukuunottamatta yhteen. Sekoitetaan huolellisesti niin, että mössö on mahdollisimman tasaista.
4. Napataan kakkuvuoka, jossa on irroitettava reunus.
5. Voidellaan kakkuvuoan pohja ja reunat öljyllä ja vuorataan kakkuvuoan reunat smackos-tangoilla.
6. Kiehautetaan vesi, lisätään veteen liivatelehdet.
7. Valutetaan vesi-liivateseos kakkuainesmössöön huolellisesti. Sekoitetaan mahdollisimman hyvin ja kipataan kakkuaines varovasti vuokaan.
8. Laitetaan kakkuvuoka jähmettymään jääkaappiin.
Kestää pakastuksen ja hiljalleen sulatuksen (esim. jääkaapissa).
Juuri ennen jääkaappiin menoa!
(Pst, kenen iso musta kuono se siellä alareunassa vilahtaa?)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti