tiistai 4. lokakuuta 2011

Dinosaurusmaista lokakuun alkua!

Mainitaan se tärkein nyt alkuun. Meille muutti pari päivää sitten ihka oikea dinosaurus! Nimesimme tulokkaan Elmeriksi. Elmeri on turvaluokitukseltaan 8/10, eli sen pitäisi kestää hurjatkin painileikit pitkään menemättä rikki. Sen verran tujut saumakohdat tuossa dinossa on, että tuskinpa Minikään sitä ihan heti tuhoaa.

Murun uusi ihastus.

Sitten muihin aiheisiin (hieman uutislukijamaistako?)! Muru on löytänyt kasan uusia ystäviä täältä Kuopion suunnalta ja sattuvatpa nuo kaverit olemaan samaa rotuakin. Olemme siis käyneet leolenkeillä, joiden aikana leot saavat juoksennella meidän lenkkeilijöiden mukana muutaman tunnin ajan metsässä. Kyllä vaan Murmeli näytti pieneltä isojen poikien vierellä... Joka kerta tosin muut leolenkkeilijät ovat huomauttaneet, että Muru olisi taas saanut korkeutta lisää. Tyttöhän ottaa kavereitaan kiinni! ;) Mini liittyi joukkoon viime lauantaina, koska en vaan yksinkertaisesti uskaltanut ottaa pientä koiraa mukaan kun isoja koiria oli useampi paikalla (viime lauantaina leoja oli vain 3 lenkillä). Mini on nykyään sitten ego-leo, eli johtaa porukkaa. Mitäpä muuta tuolta nakilta pystyi odottamaan..

Pentukurssi lähenee loppujaan ja ollaan Murun kanssa treenattu jo seuraavaa kurssia varten - eli Muru aloittaa tokon. Mini jatkaa agilityä. Näin pysyy omistajallakin homma mielekkäänä! Pentukurssissa on seuraavalla kerralla loppukoe mutta uskon, että Muru hoitaa homman kotiin tyylikkäästi. Sen verran hienosti on koko kurssi mennyt kun alun mörkökausi lähti helpottamaan. Viime kerralla sattui pieni haveri kun Muru meni maahan käskystä vähän turhankin innokkaasti. Neiti linkkasi oikeaa etutassua lopputunnin ja vielä seuraavana päivänä. Jouduttiin siis pitämään muutaman päivän lepo. Nyt on kaikki hyvin ja etujalat toimivat taas hienosti.

Murulla tosiaan siis oli mörkökautta jonkin verran. Uudet ihmiset pelottivat koirista puhumattakaan! Mitenkäs tätä mörkökautta hoidetaan? No tulta päin tietysti. Mahdollisimman paljon ihmiskontakteja (herkkua ihmisille käteen, niin Muru tykkää :D) ja mahdollisimman paljon koirakavereita (kilttejä sellaisia). Vieläkin hieman epäilevästi suhtaudutaan mutta eipähän juokse enää karkuun.

Matokuurit tytyille annetaan heti kun tuo pentukurssin vika kerta on ohitse. Tähän loppuun voisi vielä todeta, että on riemukasta omistaa kaksi koiraa syksyllä. Sadekeli + mutainen tie = mutaa ja hiekkaa kämppä täynnä. Innolla odotamme pakkasia!