maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannusseikkailuja

"Tuutko tänne jussiks? Ota koirat mukaan!" Ja niin me lähdettiin parin tunnin varoajalla Pohjois-Karjalaan juhannusta viettämään. Aika sulavasti sujui; Murulle nappuloita matkaan pariksi päiväksi, Minille tuoreruokaa ja molemmille muutama puruluu ja lelu. Emännälle vaihtovaatteet. Navigaattori autoon ja menoksi!

Tytöt ponkaisivat autoon kuin vanhat tekijät. Matka kesti noin kolme tuntia. Pysähdyttiin vain kerran matkalla. Muru nukkui, Mini katseli maisemia ja istuskeli. Kuunneltiin radiota ja ihasteltiin tyhjiä teitä. Viimeisen etapin (noin tunnin) aikana vastaan ajoi 2-3 autoa.

Perille saavuttua tytöt saivat paljon ihailuja osakseen. Joka välissä joku rapsutteli. Molemmat juoksentelivat pihapiirissä vapaana (Muru luonnollisesti seurasi taas Miniä joka paikkaan...) ja tutustuivatpa siinä samalla todella ystävälliseen sekarotuiseen "labbis"-koiruliin, johon Muru taisi vähän ihastua. Pihassa tytöillä oli paljon aluetta juosta ja touhuta sekä tutkia joka paikka, käydä morjestamassa porukkaa ja kerjätä herkkuja. Kuinkahan monta kymmentä kertaa kerroin Murun rodun kysyttäessä!

Sisällä olo sujui hienosti. Yö nukuttiin rauhassa, mitä nyt Muru aamulla minun herättyä kävi myös morjestamassa muutamaa lattialla patjalla nukkunutta kaveriani pusuttamalla.. Märkä herätys. :) Ainoastaan seuraavana aamuna lirahti pieni lätäkkö keittiöön ruokailun jälkeen - tosin tästä minä otan syyt niskoilleni, sillä myöhästyin ulos viemisestä muutaman minuutin. Kaikki muut asiat hoituivat hienosti ulos.

Mini ilahdutti porukkaamme biopommeilla, eli leffaa katsellessa lievät sulotuoksut levisivät silloin tällöin sohvan edustalta. Mini on malliesimerkki siitä, että ei tarvitse otuksella kokoa olla huomatuksi tulemisella.. ;)

Yhteenvetona siis hauska juhannus ja tytöt käyttäytyivät varsin mallikelpoisesti. Kehtaa ottaa mukaan uudestaankin! :)

Valitettavasti kuvia ei tullut otettua kuin pari menomatkalta ja niissäkään ei koiria ole, joten laitetaan kuva siitä, kun tytöt vierailivat vanhempien luona. Parvekkeella on aina kiva olla.

Tankkaamasta tulossa.

Partsin oven lasin läpi otettu kuva. Kyttääjäkaksikko.

Murmelilla 16-viikkoisrokotus perjantaina. Sen jälkeen mökille. Saavat juosta vapaina, riehua, kaivaa ja uida sydämensä kyllyydestä sitten. Jihuu! :) Blogiin tosin taitaa tulla pieni tauko.. Katsoo miten nettiyhteydet pelaa kännyn kautta.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Kesäisiä tunnelmia

Muutama päivä mökkeilyä takana ja tytskyt mukana menossa, tottakai! Vesi oli todella lämmintä, joten Mini ja Muru menivätkin juna-perävaunu-asetelmaa pitkin rantoja. Pari kertaa kävivät myös uimassa "kunniakierrokset" eli kahlaamasta pulikoimaan.

Mini ui myös matkaa, eli nostettiin muutaman kerran laiturilta järveen kun neiti ei sinne itse uskalla laiturilta hypätä. Liian korkealla kai reuna.

Muru hoiti itsensä uittamisen myös murminaattorimaiseen tapaansa, eli tipahtamalla laiturilta useampaan otteeseen. Muiden reaktio oli lähinnä "joko taas" sen ensimmäisen alkusäikähdyksen jälkeen. On siis sattunut "muutaman" kerran aikaisemminkin. Murulla ei tunnu olevan niin minkäänlaista ongelmaa asian kanssa. Osaahan Muru omasta mielestään uida varsin mallikelpoisesti ja juoksee jokaisen putoamisen jälkeen rannalle polskittuaan takaisin laiturille. Pennun asenne on lähinnä "no ihan itsehän mä tuonne hyppäsin, minäkö muka kömpelösti sinne putoaisin?".

Nyt koirille matokuuria. Murulla on 16-viikkoisrokotus ensi viikon perjantaina ja sen jälkeen lähdetään mökkeilemään pidemmäksi aikaa. Pitääpä ylpeänä mainita, että Muru ei tehnyt yhtään mitään sisälle vieraassa paikassa vaikka pari päivää siellä vietettiin - eikä ole juuri kotonakaan enää sisälle pissinyt. Minun fiksu vauvahauva. :)

Kännykän kätköistä jotain kesäisempää materiaalia:




Mini pulikoi.

Poseerausta.

Murukin taitaa, ihan höntyvissä. :)

Murun paino aamulla 18,1kg. Viime viikosta +0,4kg. Hyppiihän tuo portaittain eikä tasaisesti painoa näköjään tule mutta suunta ainakin on oikea..

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Agilityradalla

Lavastetut tilanteet. Vauhdista kuvattaessa olisi liikaa tärissyt. =)



Musiikkikin sopii hyvin? :)


Ootinpas kotona!
Kenkämurminaattori maistaa korkoa.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Viimein :D

Viimein, oi viimein oli kännykkä mukana lenkillä! Ja sen kunniaksi tein ihan HD-laatuisen koosteen. Onneksi kaveri valitsi musiikit taustalle, etten päässyt väärällä musavalinnalla tärvelemään videota. Kesti lataaminenkin YouTubeen "vaivaiset" 160min. Mutta se on HD! HD! (Hehkutan varmaan liikaa, että lataus valmistui ennen puoltayötä?)





Leikkimistä ja riehumista Minin ja Murun tapaan!

Sen verran kapeaksi menee kun pystykuvaus on, että kannattaa varmaan klikata videon alalaidasta YouTuben logoa ja katsoa suoraan sieltä paremmalla kuvanlaadulla. :)

17.6 lisäys:
Pst, nykäyksittäin mennään eteenpäin Murusen painon kehityksessä. Nyt kun olen "huijannut" toista syömään enemmän raksuja, tulikin +2,7kg viime viikosta. Eli Murmeli painaa nyt 17,7kg.. En kyllä ihan täysillä luota, että melkein 3kg tullut viikossa. Varmaan edellisessä punnituksessa jotain häikkää.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Leffailta

Muru: "Hohhoijakkaa kun on tylsä leffa.."
Muru: "Ota Mini kainaloon?"
Muru: "... Oot niin lämmin ja ihana!"
Muru: "... Tylsää. Mini, ooksää nähny sitä possulelua lähistöllä?"
Mini: "Nuku jo, torvelo!"

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Leikkiä




Edes helteet eivät rähinöintiä täysin lopeta - mitä nyt laiskistavat mukuloita. Pitäisi muistaa ottaa känny mukaan lenkeille (tarttisi taskullisen vaatekappaleen!) niin saisi hauskoja ranta-riehuntapätkiä! Heitin videon taustalle hieman Final Fantasya. :)

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Jäätelöä!

Kävin tänään ulkona syömässä, joten tietysti koirillekin jotain vaihtelua arkeen. Kuumana päivänä luonnollisesti jätski parhaana vaihtoehtona.

Jätskiannokset, eli pikari (1dl) laktoositonta vaniljajäätelöä (pehmitetty jääkaapissa), yksi smackos-herkkutanko pituussuunnaltaan puolitettuna ja koristeeksi yksi kananmunan keltuainen.

Taiteellista? Harmi, että levähti tuo keltuainen
vasemmanpuoleisesta. :D

Murun hieno "ei ota" -käsky. :) Miten voi toinen
olla aina niin masentuneen näköinen tästä käskystä?

Lupa tuli!

Lautanen liukuu mutta sehän ei tahtia haittaa. Minin
strategiana syödä ensiksi jäätelö ja keltuainen.

... Muru taas hotkaisi smackos-tangot ensimmäiseksi.


Hyvä ruoka, parempi mieli? Onneksi helteiden pitäisi kohta hellittää!

Pst, Muru aamulla punnituksessa 15,0kg. +1,0kg viime viikosta. :)

torstai 9. kesäkuuta 2011

Murun ensimmäinen rokotus

Oivoi. Ei ole tullut päivitettyä. On ollut sen verran kiireinen viikko!

Muru kävi eläinlääkärillä rokotettavana viime viikon perjantaina. Minin jätin suosiolla kotiin, ettei tarvitsisi kahta "ihanaa, toinen koira!" -otusta vahtia. Muru kävi oikein hienosti vielä pissalla ennen kuin käveltiin eläinlääkärin odotusaulaan koiravaa'an kautta: 14,0kg. Siinä sitten vastailin kysymyksiin ja Murua tylsistytti odottaminen. Ensimmäiset nyyhkytykset vaihtuivat pian haukotuksiin ja lopulta Muru makoili jaloissa kuin mikäkin kokenut eläinlääkärissä reissaaja. Vastaanotolla oli vain yksi koira samaan aikaan vuoroa odottelemassa (saapui kun oltiin odoteltu jo kymmenisen minuttia..) ja vaikka Murua selvästi kiinnosti, ei neiti koiran luokse varsinaisesti pyrkinyt. Ihan hyvä vaan.

Kun kutsu kävi, Muru seurasi nätisti vierellä eläinlääkärin työhuoneeseen. Tuttu lääkärisetä meille, hoiti aikoinaan (nyt jo edesmennyttä) meidän perheen kissaa ja onpahan Minikin käynyt saman eläinlääkärin vastaanotolla muutaman kerran. Eläinlääkäri tarkasti Murun rakenteen, silmät, hampaat, kuunteli sydämen jne. mitä nyt tähän 12-viikkoiskäyntiin kuului. Sitten Muru sai rokotteen niskavillaan (ei huomannut yhtään mitään hölmöläinen..) ja palkkioksi nätisti olemisesta muutaman koirankeksin. Eläinlääkäri kehui rauhalliseksi (hyvä Muru, huijasit lääkäriä kunnolla!) ja kiltiksi koiraksi.

Samalla reissulla annoin Murun itse jo hypätä autoon ja sieltä pois kun neiti päättäväisesti halusi (aiemmin olen nostanut tytskän). Hienosti noilla kilometrikoivilla hyppää takapenkin jalkotilaan ja siitä takapenkille, josta Muru nätisti ryömii kuljetushäkkiin. Autosta pois tuleminen sujuu samalla tavalla, eli ensiksi jalkotilaan ja siitä sitten ovesta ulos. Onneksi ei yritäkään mitään jättiloikkia. :)



Eläinlääkärireissu sujui melko putkeen, eli ei siitä sen ihmeellisempää tarinaa. Nyt voisi kirjoittaa hieman neidin pentuilusta, eli siitä kun Muru muuntuu Murminaattoriksi, kaiken tieltään tuhoavaksi pikku-dinosaurukseksi.. Okei, hieman liioiteltua. Ei Murminaattori ole tähän mennessä vielä mitään kovin arvokasta tuhonnut (sormet edelleen ristissä). Pari hiuspantaa on ollut hauska katkoa, muutamasta paidasta on syöty solkiosa, pari muuta vaatekappaletta on raahattu pissalätäkköön, ulkomatosta (kaislamatto) on purtu palasia irti ja tuotu saaliina sisälle, seinää on hieman maisteltu, muutama kenkä on tullut pöllityksi naulakon alta ja löytynyt mitä ihmeellisimmistä paikoista... Tämän lisäksi Muru auttaa myös käytännön asioissa: esimerkiksi vaihdoin muutama päivä sitten akvaarion valokannen uuteen ja Murminaattori auttoi "pitelemään" vanhasta valokannesta uuteen siirrettävien heijastimien pidikkeitä (= jahtaan pentua, joka juoksee muovipidike suussa ympäri asuntoa). Pitääpähän ipana minut liikkeessä!



Koirat ovat myös saaneet paljon vieraita kuluneen viikon aikana. Torstaina kävi yksi pitkäaikaisimmista ystävistäni ja tytöt olivat oikein innoissaan. Käytettiin tyttöjä myös uimassa läheisen metsäpolun varrella olevalla rannalla. Mini ui ja paljon! Heitteli vain keppiä järveen ja Minihän pulahti hakemaan. Minun pieni vesipossu. :) Muru auttoi murminaattorimaisella tavallaan, eli oli kyllä kovasti "vastaanottamassa" Minin rantaan raahaamaa keppiä vaikka muiden (ja etenkin Minin) mielestä homma saattoi näytttää kepin varastamiselta. Melko syvälle pentu uskaltautui kahlaamaan mutta ei ihan uimaan vielä mennyt. Kovasti kyllä riehui ja nautti vedestä, ravisteli vettä meidän päälle ja yleisesti hölmöili Minin kanssa, joka taas tykitti vinttikoirana pitkin niemenkärkeä. Ihan harmitti kun ei ollut kännykkää (= kameraa) mukana!

Viikonloppuna tytyt auttoivat työpaikan muutossa, eli istuskelivat varjossa ja märehtivät ruohoa kun muut kantoivat talkooporukalla tietokoneita yms. muuttoautoon. Oltiin tosin mukana vain vikat pari tuntia. Tämän jälkeen vein tyttelit vanhempien luona käymään. Siellä hölmöläiset leikkivät parvekkeella pallolla (ja Muru myös vesikupilla..). Yhtään liian kuuma ei onneksi tuona päivänä ollut. Itsekin joutui hakemaan takin lainaksi, että tarkeni olla parvekkeella. Koirille tuntui olevan juuri sopiva.

Siskonikin tapasi (viimein!) Murun viikonloppuna. Ja Muru rakastui siskokultaani! Pentu totteli kun sisko käskytti ja Muru olisi kaiken aikaa vain siskon kanssa leikkinyt. Ihmeellinen suhtautuminen, etenkin kun tähän asti muiden vieraiden ihmisten kanssa on mennyt vähän aikaa, että alkuihmetys katoaa. Uskallanpa väittää, että siskoni tykkäsi Murusta ihan yhtä paljon kuin Muru siskosta. :) Mini oli temppukoirana ja kaikin puolin taas mallikelpoinen otus. Tietysti. Miellyttämisenhaluinen otus kuin on, etenkin kun Muru on lähistöllä ja suosiokateus iskee.



Lämpöä on riittänyt nyt ihan kiusaksi asti. Onneksi kämpässä lämpötilat pysyy vielä ihan siedettävissä lukemissa. Ulkona on kuuma ja aurinko paistaa (ihana asia, mutta vähän käy sääliksi Murmelia ja Minimiä). Koitan ainakin kerran päivässä viedä tytöt kahlailemaan läheiselle rannalle "pidemmän" ulkoilun yhteydessä. Selvästi piristää kumpaakin ja kuivuvat melko hyvin paluumatkalla. Tänään hain tytyille kaupasta laktoosittoman vaniljajäätelöpikarin. Sen saivat puoliksi ja hyvin maistui. Muru rakastaa vieläkin leikkimistä jääpalojen kanssa, joten sitäkin saa päivittäin harrastaa. Helppo otus; kourallinen jääpaloja liukuvalle alustalle ja Murulle riittää kivaa tekemistä vartiksi.

... Mutta se viikon tapahtumista. Nyt lähdetään neitien kanssa uimapaikalle. Josko itsekin kahlaisi. :) Loppuun muutama järkkärikuva.. Muru juuri harjattuna ja sitä kuvailin, joten sen takia Ministä ei ole kuin tuo yksi kaverikuva. Korvataan ensi blogikirjoituksessa!

Murupossu.

Minimi ja Murminator

"Oon iloinen pentu!"

torstai 2. kesäkuuta 2011

Kuvasia

Viimeisessä blogauksessa ei uusia kuvia ollut joten räpsäisin muutaman järkkärillä. :)

Minsku terhakkaana kesäturkissaan.

Riiviö söpöilee.

Savon murret!

Murun paino 3.6.2011: 14kg (27.5.2011 12,1kg..+1,9kg viikossa.. Neiti kirii nyt vähän kasvua :) )

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kiirettä pittää!

Eli listataanpas tähän nyt kaikkea, mitä on viime päivinä tullut touhuttua koirarintamalla!

Lauantaina saatiin koiravieraita. Kaverini toi meillä käymään Tellun ja Dinan. Muru ei kauheasti osoittanut kiinnostusta jos Miniin vertaa. Vaikka Tellu ja Dina ovat kumpikin ainakin kaksi kertaa Miniä isompia, se ei tuntunut maastonakkia haittaavan. Mini hyppi vasten (pahis Mini!) ja sai Tellu-paran hyvin hämilleen ja tarkastamaan pakoreitit ihan varmuuden varalta. Dina suhtautui alkuvierastelun jälkeen Miniin paremmin ja alkoi Minin kanssa leikkiäkin. Muru seurasi hölmistyneenä vierestä, kierteli siellä täällä, leikki hieman yksikseen ja lopulta pakotti Minin leikkimään, eli ryöväsi Dina-paralta kaverin. Samalla vierailulla "kynittiin" myös Tellu ja Dina furminaattoreilla.

Sunnuntaina käväisi toinen kaveri ja Muru sai taas ihasteluja osakseen. Kovasti Muru olisi myös ollut ryöväämässä meidän leffa-snackseja jos vaan olisi silmä välttänyt. Muru jäi nuolemaan näppej.. tassujaan ja harva lattialle pudonnut herkku päätyi salamaakin nopeamman Minin kitaan. Sovittiin myös muutaman viikon päähän reissu Pölhöön. Pitääpä kehitellä jotain grillattavaa, jota voi tytöille antaa. Koirat eivät kauheasti varmaan arvosta kasvissyöjä-emäntänsä kaupasta pakasteesta pyydystämiä soijanakkeja.. Illalla mentiin myös käymään koirapuistossa. Vähän sadetta, kello 23 illalla ja viileähkö sää takasivat, että saatiin olla rauhassa - ainakin melkein. Pari paimenkoiraa käveli puiston ohi mutta Mini ryntäsi niin vahtikoirana (siis noin 2-3min sen jälkeen kun kaikki muut havaitsivat lähestyvät hauveliinit...) haukkumaan ja rähjäämään (tosin häntää heiluttaen), että eihän omistaja niitä sitten puistoon tuonut. Hieman näin jälkikäteen hävettää, olisi pitänyt vaan kävellä portille ja sanoa, että "ihan kiltti se on, mitä nyt osoittaa innostustaan näin epäselvin signaalein".. Mini muutenkin ihan kummasti käyttäytynyt lähiaikoina. Kohta ei enää mene Muru-stressi läpi vaan kerrataan muutamat perusjutut Minin kanssa.

Tänään käytiin lenkillä kavereitteni kanssa ja mukana oli myös Minin "poikakaveri" villakoira Jimi. Yksi koira / lenkittäjä toimi hyvin. Muru oli minulla ja ihan nätistihän tuo käveli. Osaa pysyä joko takana tai sivulla suurimman osan ajasta. Joskus vielä innostuessa unohtuu mutta silloin olen aina pysähtynyt ja Muru joutuu istumaan alas ennen kuin jatketaan lenkkiä. Se on toiminut tähän asti melko hyvänä kannustimena. Murua kun selvästi pännii pysähtely ja vielä istumaan joutuminen. Puolivälissä lenkkiä oli ihan sopiva ranta, jossa Muru ja Mini kävivät kunnolla kastautumassa. Siis kahlasivat niin, että vesi ulottui melkein selkään. Mini kiusasi Murua taas pikajuoksemalla, Muru seurasi, Mini hyppäsi kaurisloikan rannalta kivelle, Muru yritti samaa mutta laskeutui suoraan järveen ja oli kovin nolona tämän jälkeen. Hehe, normaalia siis. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja paluumatkalla tuuli kivasti, että koiratkin kuivuivat hieman. Itse poltin auringossa poskipäät ja nenää. :D

Puijonlaakson agilitykenttää tuskin saadaan koskaan kuntoon, joten ajattelin varata radan sisähallista joku päivä. Katsotaan millasia esteitä siellä olisi Minille tarjota..

Murulla on ensimmäinen rokotus edessä perjantaina! :)

Hirmusesti tekstiä eikä koko viikonlopulta yhtään kunnon kuvaa! Laitetaan siis muutama päivä vanhempi, ettei ihan ilman kuvaa tämä kirjoitus jäisi.

Blogi Savon Murre ylpeänä esittää..
PIRANHA-PUPPY
(Näitä "onnistuneita"..)